Selecteer een pagina
 

Canyoning Special

 

Drie dagen. Drie tochten, oplopend in niveau.

Voor de sportieve bergliefhebber, die houdt van een uitdaging.

Als canyoning op jouw bucketlist staat en je bent een nogal avontuurlijk, mag je deze special niet missen. Drie dagen lang genieten we van canyoning in Italië, van de mooiste canyons van Europa; van de Italiaanse flair; van de bergen; van de cappuccino.

 Canyoning in Italie

 

Chiavenna, het grensstadje in de Italiaanse Alpen, is een unieke plek. Ingeklemd tussen het charmante meer van Como en reusachtige granieten bergen van Zwitserland. granieten. Hier vind je één van de mooiste canyons van Europa. We nemen je graag mee op een kennismakingstocht in het eerste deel van deze kloof. Deze tocht  biedt een uitdaging aan de beginnende canyoneer, maar is voor iedereen met een normale gezondheid en basisconditie goed te doen. En ook als je al vaker in een canyon bent geweest zal je het hier uitstekend naar je zin hebben.

Op dag twee zijn we langer onderweg. We maken een tocht van niveau 2, bijvoorbeeld door een afgelegen canyon in een prachtige jungle-achtige omgeving. Een spectaculaire glijbaan en een grot waarin we abseilen maken deze tocht tot een unieke ervaring.

Voor de canyon op dag drie trekken we ook de hele dag uit. Een prachtige graniet-canyon met lekker veel water staat op het programma. De glijbanen zijn heftiger en de sprongen hoger. Maar waarschijnlijk ben je nog meer onder de indruk van de spectaculaire omgeving met grote watervallen en hoge rotswanden. Dit is een van de mooiste canyons van Europa.

Overnachten doen we op de berg, vlakbij de canyon, in de tuin van een bevriende trattoria eigenaar. Hier hebben we ‘s avonds een adembenemend uitzicht over de lichtjes van het grensstadje Chiavenna. Overnachten op een camping of in een B&B behoort ook tot de mogelijkheden.

Canyoning in Zwitserland

 

Canyoning in Ticino (Zwitserland) is een klasse apart. Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat dit kanton het Eldorado van Europa is op canyoninggebied. Nergens vind je meer canyons zo dicht bij elkaar dan hier. Bovendien zijn het canyons met talloze mogelijkheden. Als je niet alleen wil abseilen, maar vooral veel wil springen en glijden tijdens canyontochten is er geen ander gebied waar je beter terecht kunt. De combinatie van het kristalheldere water en de prachtige rotsstructuren zullen je bovendien je adem doen benemen.

.

In Ticino hebben we de unieke mogelijkheid om met de helicopter naar het startpunt van de ‘Never Ending Canyon’ te vliegen. Na een vroege start en een vlucht over de canyon duiken we in het water voor een lange en spectaculaire dag.

Overnachten doen we op een mooie camping tussen de wijngaarden, op een steenworp afstand van Bellinzona. Als je een paar dagen vast plakt aan deze canyoningspecial kun je de kastelen in de buurt bezoeken, mooie wandelingen maken, bungeejumpen (de beroemde James Bond bungeejump), sportklimmen of aan een van de meren ontspannen.

foto’s
Kwaliteit van Outdoorcoach
Nu inschrijven!

Italië Specials

 Canyoning Special Ticino (Zwitserland)

 

Drie dagen canyoning in het Eldorado van het canyonnen.

Inclusief overnachting op een mooie camping

Canyoningmateriaal (excl. schoenen)

Ervaren CIC-gidsen (Commission International de Canyon)

evt. ophalen en wegbrengen naar luchthaven Milaan Malpensa (meerprijs)

Helicanyoning mogelijk (meerprijs)

Perfect te combineren met klimmen en wandelen in Zwitserland

.

prijs: v.a. € 320,-

Data Elk weekend vanaf juni t/m oktober is bespreekbaar, bij een minimum van 4 personen. Ben je met minder dan vier, dan gelden andere data, namelijk alleen in de (school)zomervakantie. Neem even contact op hierover.
Transfer luchthaven Het is mogelijk om je op te laten halen en weg te laten brengen van luchthaven Milaan Malpensa (Special Zwitserland) of Milaan Linate (Special Italië). Dit kan voor maximaal 4 personen. De kosten van een enkele rit zijn: € 148,- per rit. Ophalen tussen 08:00 en 12.00 uur, wegbrengen vanaf 09.00 uur en niet tussen 15.00 en 19.00 uur.
Voor bedrijven Een canyonspecial als gemeenschappelijke belevenis voor uw medewerkers of collega’s. Outdoorcoach regelt alles voor u, van vervoer naar Italie of Zwitserland tot en met een alternatief programma voor de wat mindere waaghalzen. Neem contact op om u te laten informeren over de mogelijkheden.

Outdoor Experience is aangesloten bij verschillende verenigingen die hoge eisen stellen aan kwaliteit en veiligheid, waaronder:

CIC, Commission Internationale de Canyon

Vorarlberger Bergfuehrer Verband,erkend door de UIAA

Nederlandse Canyoning Bond (Matthijs is individueel lid)

Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging