Selecteer een pagina

CANYONING

CANYONING

Zwem in kristalhelder water,
spring van rotsen in diepblauwe bassins,
abseil onder watervallen,
glij van natuurlijke rotsglijbanen,
geniet van overweldigende uitzichten.

 

Canyoning valt het best te omschrijven als bergsport in het water. Tegen de kou beschermd door neopreenpakken en uitgerust met klimmateriaal verkennen wij de bergkloven die in de loop der eeuwen zijn uitgesleten door water of gletsjers. Na een uitgebreide briefing maken wij een prachtige tocht, die past bij jouw niveau.

Zwem in kristalhelder water,
Spring in diepblauwe bassins,
Abseil onder watervallen,
Glij van natuurlijke rotsglijbanen,
Geniet van overweldigende uitzichten.

 

Canyoning valt het best te omschrijven als bergsport in het water. Tegen de kou beschermd door neopreenpakken en uitgerust met klimmateriaal verkennen wij de bergkloven die in de loop der eeuwen zijn uitgesleten door water of gletsjers. Na een uitgebreide briefing maken wij een prachtige tocht, die past bij jouw niveau.

Drie dagen canyoning

Een lang weekend of door de week in Italie. Drie canyons, oplopend in niveau. Overnachten op een fantastische locatie.

Canyon cursus

Je leert hoe je zelfstandig tochten door eenvoudige canyons kan ondernemen. We trainen in de mooiste canyons van de Alpen.

Canyoning dagtocht

Een fantastische dag in het water. Verschillende niveau’s. Veel mogelijkheden voor gezinnen met kinderen.

Canyon week

Een week lang de tijd voor de mooiste canyons in Zwitserland, met een gezellige sportieve groep. Ook geschikt voor gezinnen met kinderen (v.a. 13 jaar)

Veelgestelde vragen

Wie werken er bij Outdoor Experience?

Outdoor Experience is het bedrijf van Matthijs Al. Hij werkt samen met Rainer Kasper, een Oostenrijkse canyongids en eigenaar van de Oostenrijkse variant van Outdoor Experience. Voor verschillende projecten werkt Matthijs samen met een paar goede outdoor vrienden. Meer weten over Outdoor Experience.

Hoe zit het met financiële zekerheid en reisgarantie?

Betrouwbaarheid is een van de kernwaarden van Outdoor Experience, dus ook op financieel gebied. Het is goed om te beseffen dat Outdoor Experience geen reisorganisatie is. We bieden begeleiding van outdoor activiteiten, met name canyoning. We zijn een gidsbedrijf. We zijn daarom ook niet lid van de SGR. Het zou bovendien veel meer kosten met zich meebrengen die we dan weer aan jou als klant moeten doorberekenen . We stellen veel prijs op kleinschaligheid. Omdat we het jouw makkelijk willen maken bieden we pakketten aan waarin we overnachting hebben zitten. Dit is dus een service en geen verdienmodel.

Wat we niet in de hand hebben zijn de weersomstandigheden. We zijn heel duidelijk in wat we doen en wat we rekenen als het weer veranderingen in het voorgestelde programma vereist. Kijk daarvoor bij onze reisvoorwaarden.

In alle overige (zeer onwaarschijnlijke) gevallen Outdoor Experience toch niet kan leveren? Dan krijg je gewoon je geld terug en helpen we je via onze lokale contacten aan een alternatieve invulling van je vakantie. Het feit dat we een kleine organisatie zijn, zonder voorinkoop en het feit dat we alternatieve inkomstenbronnen hebben, bieden jou reisgarantie.

Wat als het weer te slecht is voor canyoning?

Wij geloven dat we gebaat zijn bij veilige canyoningtochten. Net als jij zitten wij niet te wachten op onverantwoorde risico’s om een tocht te kunnen doen. Zelfs niet als je heel erg uitkijkt naar een bepaalde tocht. Het weer en de andere plaatselijke omstandigheden (zoals de waterstand in een canyon) kan tot op het laatste moment voor de start invloed hebben op de beslissing om met een bepaalde tocht te starten of om deze te vervolgen. De gids of instructeur die de activiteit leidt maakt deze beslissing.

Als een door jouw geboekte canyoningactiviteit niet kan plaatsvinden (lees: de gids besluit dat het risico onaanvaardbaar is), maken we een tocht door een een andere canyon. Als dit niet mogelijk is bieden we een alternatiefprogramma aan. Je hoeft niet in te stemmen met deelname aan dit alternatieve programma. In plaats daarvan kun je een waardebon van 100% dezelfde waarde krijgen om op een ander moment toch de canyoningtocht te maken.

Bij een schoolreis of een bedrijfsevenement geld dat zij ook af kunnen zien van een waardebon. Het werk van de gids bestaat voor een groot deel uit het maken van een risico-invetarisatie en een beslisproces over het starten van de tocht. Dit werk vind ook plaats als wordt besloten om de tocht niet door te laten gaan. Daarom betaalt de school of het bedrijf, als het afziet van het het alternatieve programma 20% van de overeengekomen prijs van de geplande tocht met een minimum van 120 euro, excl. BTW.

Ik ben niet zo'n held, maar wil toch mee. Wat is er mogelijk?

Je hoeft geen held te zijn om je grenzen te verleggen. Voor iedereen is die grens anders. Precies daar gaat het om bij Outdoor Experience. We nodigen je uit om een beetje buiten je comfortzone te stappen, maar vooral ook bij jezelf te blijven. We hebben ook makkelijke canyontochten en zorgen voor een ontspannen opbouw. Matthijs en Rainer hebben jarenlang ervaring in coaching, niet alleen in de buitensport. We hebben al menig niet-held geholpen een beetje angst te overwinnen en daarvan te genieten. Jij moet alleen zelf de eerste stap nemen. Join the club.

Ik kom ook de naam Outdoorcoach tegen. Hebben jullie twee namen?

Ja, Matthijs heeft jarenlang onder de naam Outdoorcoach zijn activiteiten aangeboden. Outdoor Experience drukt beter uit wat hij in zijn programma heeft: een outdoor beleving voor elk niveau. Daarom gebruiken we nu deze naam. Het sluit ook aan bij de naam van de Oostenrijkse partner. De naam Outdoorcoach wordt nog steeds gebruikt, maar dan voor speciale projecten en opleidingen. Die vinden niet in de zomer plaats. De zomer is voor jou; voor avontuur; voor vakantie!

Kan ik werken of stage lopen bij Outdoor Expierence?

Wij hebben op dit moment geen vacatures. Als je de opleiding tot canyongids van de Commission Internationale de Canyon (CIC) volgt is het mogelijk om stage te lopen. Neem daarvoor even contact met ons op.

Val Chiavenna

Tessin