Selecteer een pagina

 

Canyoning Dagtochten

Een fantastische ervaring voor jou of voor het hele gezin.

 

In de zomervakantie is Outdoorcoach altijd in de zuidelijke Alpen. Hier organiseren we fantastische tochten van verschillend niveau. Bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen (vanaf 7 jaar). We gaan abseilen, springen, glijden en zwemmen. Je kan van 7 meter afspringen, maar het hoeft niet. Zo passen we de tour aan aan elk niveau.

Je hoeft natuurlijk niet met een gezin te zijn. In de zomervakantie kun je je gewoon aansluiten bij een van de touren die er georganiseerd worden. Bel ter plaatse even, of nog beter: reserveer van tevoren voor een datum.

Locatie meeting point:   Localitá Donadivo, Strada Val Bodengo, 23020 Gordona SO, Italië.   Locatie op google maps

Telefoonnummer:  0031-(0)6-24994338

 

 Niveau’s van de tochten:

 

Voor ieder een avontuur op het juiste niveau. Belangrijk om te weten: Springen en glijden is nooit verplicht bij Outdoorcoach. Als je een sprong eng of niet leuk vindt kun je altijd met hulp van touw naar beneden.

We onderscheiden grofweg drie niveau’s:

Niveau 1: Ongeveer 4 uur (inclusief voorbereiding); niet of nauwelijks wild water; glijbanen tot 8 meter hoog; sprongen (niet verplicht) tot maximaal 7 meter hoog; abseils van maximaal 20 meter hoog, maar je hoeft niet zelfstandig te abseilen

Niveau 2: Ongeveer 5 1/2 uur (inclusief voorbereiding); enig wildwaterpassages mogelijk; sprongen tot maximaal 10 meter; zelfstandig abseilen (wordt eerst getraind)

Niveau 3: 7 Uur of langer; sprongen met smalle landing of moeilijke afsprongposities; wild water passages; abseils van 40 meter en langer; glijbanen tot 20 meter; goede conditie vereist.

 

Canyoning dagtochten

.

foto’s

Nu inschrijven!

.

Data

Je kunt een dagtocht boeken in juli en augustus. Het kan voorkomen dat we op de gewenste dag elders een cursus geven of al volgeboekt zijn. In dat geval verwijzen we door naar een collega ter plaatse.

Buiten deze periode kun je gebruik maken van private guiding.

 

 Prijs

tocht niveau 1: € 69,-
tocht niveau 2: € 89,-
tocht niveau 3: € 157,-
incl.: CIC-gids, huur canyonmateriaal (behalve schoeisel), foto’s

We raden je aan canyonschoenen te huren voor €7,- per persoon per dag. Dit kan ter plaatse geregeld worden.

Waarom je kiest voor Outdoor Experience

 

Bij Outdoor Experience hebben we tijd en aandacht voor jou. We maken een tocht waarin veiligheid, plezier en uitdaging het belangrijkst zijn. Precies in die volgorde. We nemen de tijd voor goede uitleg, zodat je weet wat je moet doen en wat je te wachten staat. Ook leer je leert zelfstandig abseilen, met een back-up voor de zekerheid. Dat oefenen we natuurlijk op een geschikte plek, voordat we dat in de canyon toepassen.

Canyoning bij Outdoor Experience niet allen springen, glijden en zwemmen, maar ook genieten van de overweldigende natuur. Je bent immers niet elke dag op zo’n bijzondere plek.

Tenslotte is het belangrijk te weten dat je bij ons niet verplicht hoeft te springen of te glijden. Als je een sprong te hoog vindt, of om een andere reden even niet ziet zitten hangen we graag een touw voor je uit, zodat je kunt abseilen of wij laten je zakken.

Bekijk ook de recensies van onze gasten op facebook.

 

Ontdek de fascinerende wereld van het canyoning in de mooiste gebieden van Europa: Bergell (Italie) en Tessin (Zwitserland)

 

ticino

dunadiv

 

 

 Wil je nog meer canyoning ?

 

kijk bij onze canyoning specials…