Selecteer een pagina
 

OUTDOOR VAKANTIE IN ITALIË

Voor gezinnen met tieners; voor stellen; voor vrienden; voor jou.

OUTDOOR VAKANTIE ITALIË

Maak een Outdoor Experience van jouw vakantie…

 

Jij bent op zoek naar een avontuurlijke vakantie voor jou en je partner of vrienden. Je vindt het leuk om je comfortzone eens op te rekken en jezelf te overtreffen. Na een sportieve dag in de natuur land je in de Italiaanse gastvrijheid. Een perfecte mix van inspanning en ontspanning in de prachtige omgeving van Val Chiavenna, in Italie. Geen wonder dat Outdoor Experience hier al meer dan tien jaar zijn basis heeft.

Wees welkom; Laat je verleiden om iets spannends te doen; Overtref jezelf;  Geniet van de prachtige bergen en van Italie.

Maak van jouw vakantie een Outdoor Experience…

Jij bent op zoek naar een avontuurlijke vakantie voor jou en je partner of vrienden. Je vindt het leuk om je comfortzone eens op te rekken en jezelf te overtreffen. Na een sportieve dag in de natuur land je in de Italiaanse gastvrijheid. Een perfecte mix van inspanning en ontspanning in de prachtige omgeving van Val Chiavenna, in Italie. Geen wonder dat Outdoor Experience hier al meer dan tien jaar zijn basis heeft.

Een outdoor vakantie die bij jouw past

 

Veel gasten van Outdoor Experience vullen een aantal dagen van hun vakantie in met canyonnen of klimmen met ons. De andere dagen gaan zij zelfstandig op pad, of reizen zij door naar een volgende bestemming. Outdoor Experience kent het gebied erg goed en helpt je graag met praktische tips en leuke ideeën. We delen veel informatie in onze nieuwsbrief.

Voor de dagen dat je met ons op pad bent (en dat mag natuurlijk ook gerust een hele week zijn!) hebben we een aantal pakketten samengesteld. Zo zijn er verschillende mogelijkheden afhankelijk van je wensen en je budget.

 

VARIEER JE ACTIVITEITEN

 

Wissel canyoning af met een andere activiteit: rotsklimmen, bergwandelen of klettersteigen (via ferrata). Heb je zelf bergwandelervaring, dan kun je bij ons terecht voor tips over routes. En loop je liever onder begeleiding, dan nemen we je mee naar prachtige plekken, en zorgen we voor een uitstekende Italiaanse lunch.

 

klettersteig
Wil je niet alleen canyonnen? In Val Chiavenna en bij het Comomeer liggen een aantal fantastische via ferrata’s. In plaats van canyoning kunnen we de hoogte in, steil over de rotswanden, gezekerd aan staalkabel. Maak je op voor een sportieve dag.

 

klettersteig met uitzicht op het Comomeer

sportklimmen
Geniet in graniet. Van het vinden van miniteuze oplossingen. Van het overwinnen van je angst. Op een dag klimmen wij op twee plekken. Tijdens het warmste deel van de dag nemen we een lange pauze en doen we ons tegoed aan een Italiaanse lunch.

rotsklimmen boven het Comomeer bij Varenna

bergwandelen
Of je nu gaat in de richting van de hoge bergen van Bergell, of meer wordt aangetrokken door de uitzichten over het Comomeer, Val Ciavenna is een wandelparadijs. We maken een flink hoogteverschil en genieten van de natuur. Tussen de middag eten we onze meegebrachte Italiaanse lekkernijen of eten we bij een berghut.

uitzicht op het bergdorpje Cima bij Val Chiavenna

Geef bij je inschrijving simpelweg aan naar welke activiteiten jouw voorkeur uitgaat.

Vanaf 4 personen kunnen we het alternatieve programma gegarandeerd op maat maken.

Veelgestelde vragen

Wie werken er bij Outdoor Experience?
Outdoor Experience is het bedrijf van Matthijs Al. Hij werkt samen met Rainer Kasper, een Oostenrijkse canyongids en eigenaar van de Oostenrijkse variant van Outdoor Experience. Voor verschillende projecten werkt Matthijs samen met een paar goede outdoor vrienden. Meer weten over Outdoor Experience.
Hoe zit het met financiële zekerheid en reisgarantie?

Jouw vakantie-investering gegarandeerd

Outdoor Experience is aangesloten bij STO Garant. In geval van faillissement of surseance van betaling van Outdoorexperience wordt het boekingsbedrag dat je betaald hebt aan Stichting Take Over (STO) vrijgegeven. STO zorgt vervolgens vor de juiste financiële afhandeling met jou.

 

Betalen bij pakketreizen (combiniatie van activiteit en overnachting)

Betaling van het boekingsbedrag gaat niet direct naar ons, maar via het betaalsysteem van STO Garant. Je betaald aan derdengeldrekening van de stichting Derdengelden Certo Escrow. Dit is een bij DNB en AFM geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting verwerkt alle betalinen voor STO Garant. Hiermee is jouw betaling gewaarborgd en een dag na afloop van de boeking bij Outdoor Experience wordt het bedrag aan ons vrij gegeven.

Ik ben niet zo'n held, maar wil toch mee. Wat is er mogelijk?
Je hoeft geen held te zijn om je grenzen te verleggen. Voor iedereen is die grens anders. Precies daar gaat het om bij Outdoor Experience. We nodigen je uit om een beetje buiten je comfortzone te stappen, maar vooral ook bij jezelf te blijven. We hebben ook makkelijke canyontochten en zorgen voor een ontspannen opbouw. Matthijs en Rainer hebben jarenlang ervaring in coaching, niet alleen in de buitensport. We hebben al menig niet-held geholpen een beetje angst te overwinnen en daarvan te genieten. Jij moet alleen zelf de eerste stap nemen. Join the club.
Ik kom ook de naam Outdoorcoach tegen. Hebben jullie twee namen?
Ja, Matthijs heeft jarenlang onder de naam Outdoorcoach zijn activiteiten aangeboden. Outdoor Experience drukt beter uit wat hij in zijn programma heeft: een outdoor beleving voor elk niveau. Daarom gebruiken we nu deze naam. Het sluit ook aan bij de naam van de Oostenrijkse partner. De naam Outdoorcoach wordt nog steeds gebruikt, maar dan voor speciale projecten en opleidingen. Die vinden niet in de zomer plaats. De zomer is voor jou; voor avontuur; voor vakantie!
Kan ik werken of stage lopen bij Outdoor Expierence?
Wij hebben op dit moment geen vacatures. Als je de opleiding tot canyongids van de Commission Internationale de Canyon (CIC) volgt is het mogelijk om stage te lopen. Neem daarvoor even contact met ons op.